Persondatapolitik

Hos UpNorth Studio bestræber vi os på at sikre, at dine personlige oplysninger beskyttes, når du bruger vores tjenester.

1. DATA ANSVARLIGE

UpNorth Studio er dataansvarlig for de persondata, som vi indsamler på peganpoetry.com. Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til vores persondatapolitik, eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder, kan du kontakte:

UpNorth Studio ApS
Tølløsevej 34
4340 Tølløse
E-mail: info@upnorth-studio.com

2. HVORFOR SKAL VI BRUGE DINE DATA ?

2.1 Når du besøger os

Når du besøger peganpoetry.com, indsamler vi oplysninger om din brug af hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om den enhed du bruger til at besøge hjemmesiden. Vi indsamler ligeledes oplysninger om, hvilke varer og ydelser du klikker på og lægger i kurven. Oplysningerne indsamles bl.a. ved brug af cookies. Læs mere i vores cookiepolitik (link).

FORMÅL:
2.1.1: At udarbejde statistik, så vi kan analysere, hvordan vores kunder bruger og færdes på vores hjemmeside, så vi kan optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktion.

2.1.2: At give dig forslag til produkter, som vi tror, at du kan være interesseret i, på vores webshop.

2.1.3: At foretage markedsføring af vores produkter over for dig, herunder via Facebook og Google.

2.1.4: At forbedre sikkerheden på vores webshop.

2.2 Når du køber

Når du køber et produkt eller kommunikerer med os på hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsmåde, oplysninger om købstidspunkt, hvilke produkter du køber og eventuelt returnerer, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

FORMÅL:
2.2.1: At vi kan oprette dig som kunde og levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig.

2.2.2: At kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere.

2.2.3: At forhindre svindel.

2.2.4: At vi kan overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab.

2.3 Når du tilmelder dig

Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, herunder SMS og kunde undersøgelser, indsamler vi oplysning om dit navn, e-mailadresse, IP-adresse og evt. mobilnummer. Vi indsamler også oplysninger om, hvornår du tilmeldte dig nyhedsbrevet, hvornår du afmeldte dig nyhedsbrevet, samt oplysning om hvor, og hvornår du åbner nyhedsbrevet.

FORMÅL:

2.3.1: At kunne levere nyhedsbreve/SMS eller kunde undersøgelser til dig.

2.3.2: At udarbejde statistik til brug for optimering af nyhedsbrevene, og til markedsføring af vores ydelser.

2.3.3: At kunne dokumentere dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet.

2.4 Når du besøger vores Facebookside

Vær opmærksom på, at vi bruger Facebooks analyseværktøj ”Facebook Indblik i side”, for at få statistikker over besøgende og for at få indsigt i brugernes adfærd på vores Facebookside, herunder antal likes, hvem der liker, antal sidevisninger og interaktioner med siden, tilbagekaldelse af likes og rækkevidde af opslag mv.

I den forbindelse indsamler vi og Facebook oplysninger som fælles dataansvarlige. Når du besøger vores Facebook-side, vil du få adgang til information om denne behandling. Du kan få flere oplysninger her:

https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

3. MODTAGERE AF PERSONLIGE OPLYSNINGER

3.1: Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til PostNord, GLS eller en anden transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig. Ved køb af varer, som ikke står på vores eget lager, kan de nævnte oplysninger videregives til den producent eller importør af den pågældende vare, som i så fald vil forestå leverancen.

3.2: Personoplysninger kan videregives til offentlige myndigheder, hvis vi er forpligtede til det ved lov, eller til politiet ved mistanke om lovovertrædelser eller som led i efterforskning af konkrete lovovertrædelser. Oplysninger om et køb, herunder hvem der har foretaget købet og hvor varen er leveret, kan videregives til kortudsteder, hvis kortholder oplyser, at kortet er misbrugt i forbindelse med det konkrete køb.

3.3: Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet hosting, teknisk drift og forbedringer af hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.

4. DINE RETTIGHEDER

Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder. Vil du at gøre brug af dine rettigheder, kan du kontakte os. Du finder vores kontakt oplysninger under pkt. 2.1.

4.1 Indsigtsretten
4.1.1: Du har ret til at få oplyst blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer. Du har også ret til at modtage en kopi af disse oplysninger.

4.2 Retten til berigtigelse
4.2.1: Du har ret til at få ukorrekte personoplysninger om dig selv rettet.

2.2: Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din oprettelse af kundeprofil på peganpoetry.com, har du selv mulighed for at korrigere via log-in til din profil.

4.3 Retten til sletning
4.3.1: I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

4.4 Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring
4.4.1: Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring.

4.5 Retten til dataportabilitet
4.5.1: Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

4.6 Right of opposition
4.6.1: Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der evt. foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring. Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser.

4.7 Retten til at tilbagekalde samtykke
4.7.1: Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger.

4.8 Retten til at klage
4.8.1: Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder en klageformular og kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

5. SLETNING AF PERSONDATA

5.1: Oplysninger indsamlet om din brug af Hjemmesiden, slettes i henhold til cookiedeklarationen, som du finder i cookies politikken nedenfor.

5.2: Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev, slettes når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne. Vi kan automatisk slette din tilmelding, såfremt du ikke har været aktiv i en given periode. Vi kan dog gemme dokumentation for dit samtykke i 2 år efter, at vi sidste gang har sendt dig elektronisk markedsføring.

5.3: Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på Hjemmesiden, vil som udgangspunkt blive slettet 2 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit køb. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

6. SIKKERHED

6.1 Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

6.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. RETSGRUNDLAG

7.1: Retsgrundlaget for alle ovenstående nedenstående punkter, er i overensstemmelse med den europæiske datalovgivning (GDPR) 2016/679 samt national lovgivning.

7.2: Såfremt der er ændringer i persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på peganpoetry.com.

*Persondatapolitik opdateret 29 marts 2020.